Zamilovaná brokolicová srdíčka

Kategorie: bez lepku, bez masa, bez mléčných, bez ořechů, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
15 minut
Délka vaření
35 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
4 porce
Jídlo
snídaně
Přidal
Přidáno
1 kg
brokolice
5 ks
vejce
200 g
jáhly
50 ml
kokosová smetana
20 g
lněná semínka
1 stroužek
česnek
1 ČL
sůl
dle chuti
koření
Zamilovaná brokolicová srdíčka

Tomuto snad neodolá ani nejedlík brokolice. Špatně se přece odmítají srdíčka, když vám je někdo dá na talíř. Brokolice patří mezi zelenou zeleninu a protože vy už víte, že je při hubnutí potřeba myslet zeleně, tak ji zařazujte co nejčastěji. Blíží se vánoce a já jsem  vytáhla vykrajovátka a napadlo mě, vytvarovat placičky do tvaru srdíček. A ono se to povedlo. Držely hezky pohromadě a krásně si udržely tvar i při pečení.

Srdíčkové placičky byly výborné. Na talíři vypadaly skvěle. Udělala jsem jich jen jeden plech a na druhý jsem směs nalila a udělala placku. Srdíčkové placičky zaujaly mnohem více a hned se snědly. Není potřeba již přidávat přílohu, protože obsahují sacharidy. Podávala jsem se zdrojem probiotik s kysaným zelím.

brokolicove_placicky_II

Srdíčka z každé strany vypadají jinak

 

brokolicove_placky

Tady je vidět struktura jáhel, semínek a brokolice

brokolicove_placky_II

A když nechcete vykrajovat, nalejte na plech. Ale srdíčka jsou srdíčka …

 

  1. Brokolici naporcujeme na růžičky a uvaříme v páře nebo ve vodě. Ale nerozvaříme.
  2. Jáhly namixujeme na sucho v mixéru a uděláme z nich mouku. Tady moc neumím poradit, zda se to povede v obyčejném mixéru. Mám doma jeden z nejvýkonnějších, který rozmixuje naprosto všechno. Rozmixované jáhly spaříme horkou vodou a necháme okapat.
  3. Brokolici rozmačkáme, přidáme vejce, smetanu, namleté jáhly a semínka. Promícháme a ochutíme rozmačkaným česnekem, solí a vegetou a kořením dle chuti. Místo sójové smetany můžete dát i klasickou a nebo zakysanou. Záleží na tom, jak hodně se bráníte mléčným výrobkům.
  4. Tvarujeme do srdíček, placiček a nebo vylejeme na plech a uděláme jednu velkou placku, kterou pak rozkrájíme. Srdíčka jsem tvarovala tak, že na pečící papír jsem položila srdíčko, naplnila směsí a pomalu vykrajovátko sundala.
  5. Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova, zhruba 20 - 30 minut.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou.

Více info

5 komentářů

  1. TerezieZV řečeno Leden 9, 2014 Odpovědět

    tak já hlásím, že mě se srdíčka nezdařily.než jsem napěchovala vykrajovátko tak to bylo spálené a to i s prsty:-) takže jsem to vrzla do trouby na pekáč.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Leden 10, 2014 Odpovědět

      Tak třeba se příště povedou 🙂

      Prosím čekejte...
  2. marcelaa řečeno Prosinec 1, 2013 Odpovědět

    Hlasím, že jsem srdíčka udělala. Zvládla jsem i medvídky. Bylo to výborné, vtipné a moc se to všem líbilo. I děti od kamarádky baštily.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Prosinec 2, 2013 Odpovědět

      Tak to mám radost, že chutnalo 🙂

      Prosím čekejte...
  3. marcelaa řečeno Listopad 27, 2013 Odpovědět

    Nádhera. Manžel má v neděli narozeniny. Díky za skvělý tip na zpestření svátečního oběda. Mám doma ještě vykrajovátko medvídka, tak tím potěším děti :-). Ta sójová smetana se tam dává kvůli čemu? Aby se v ní ty jáhly udělaly?

    Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*