• 180g jemně mletých mandlí
  • 1 vejce od domácích slepic
  • 50g máslo nejlépe BIO
  • 30 ml voda
  • 4 lžíce arowrotu
  • Náplň
  • 4 datle
  • 1/2 jablka
  • 50g ořechů
  • skořice

Jablečný závin – štrůdl patří v Čechách mezi oblíbené sladké pochoutky. Proto, když jsem objevila na zahraničním webu tento paleo recept, tak jsem zajásala. Je naprosto bez lepku a cukru, a pokud se použijí kvalitní potraviny, je zdrojem mnoha potřebných živin a tuků. A naprosto plně uspokojí chuť na běžný strůdl. Jediná nevýhoda je, že je tak dobrý, že nezůstanete jen u jednoho kousku.

Recept na bezlepkový paleo závin

Arrovrot smíchejte s vodou.

Do misky dáme všechny suroviny na těsto a přidáme i rozmíchaný arrovrot.

Důkladně promícháme.

Na folii nebo igelitu vyválíme a dáme i s igelitem do mrazáku na cca 20 – 30 min.

Poté vyndáme ztuhlé těsto, posypeme jablky, ořechy, skořicí a krájenými datlemi.

Zabalíme do tvaru štrůdlu.

Pečeme na pečícím papíru asi 30 minut.

 

bezlepkovy-strudl

Rozválené těsto

 

bezlepkovy_zavin

lehce zmrzlé těsto posypané ořechy

 

bezlepkovy_strudl_I

Hotový bezlepkový jablečný závin

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka

 

Mohlo by vás zajímat

Proč nejíst v McDonaldu

30denní výzva – SPALUJ TUKY

Cuketa s houbami – trochu jiná příloha

Proč tloustneme?