Vločkové celozrnné sušenky – placičky

Kategorie: bez masa, bez mléčných, sacharidy nad 15g, staré, strava s nižším GI

Prosím čekejte...
Čas přípravy
20 minut
Délka vaření
15 minut
Obtížnost
snadné
Podávání
5 porcí
Jídlo
pro děti
Přidal
Přidáno
100 g
ovesné vločky
50 g
špaldová mouka
50 g
mleté lískové ořechy
50 g
máslo
2 PL
lněné semínko čerstvě pomleté
2 PL
dýňová semínka pomletá
1 ČL
slunečnicová semínka
3 PL
voda
1 ČL
jedlá soda
dle chuti
stévie
Vločkové celozrnné sušenky – placičky

Nejsem zrovna výborná pekařka a také mne to asi zas tak moc nebaví. Ale tento recept jsem si oblíbila, pro svojí pestrost a jednoduchost. Otestovala jsem při semináři Výživa dětí, kde maminky byly nadšené. Po každé mohu sušenky udělat v jiné podobě. Není tam žádná chemie a jsou plné vlákniny, semínek a ořechů. Dala jsem si i práci a spočítala přibližné množství složek stravy. Z celé dávky jsem udělala asi 30 sušenek. Bude záležet na tom, jak je uděláte velké. Na jednu sušenku v  tomto provedení pak vychází kolem 2g bílkovin, 5g sacharidů, 4g tuků ( převážně zdravých) a 1g vlákniny. A to je na sušenku výborný poměr. Navíc vím, co dávám své rodině a přátelům. Jsou dobré, křupavé, bez cukru a přitom jednoduché na přípravu. vlockove-susenky-I

 

 

 

vlockove-susenky

 

 

 

 

 

 

  1. V míse smíchejte vločky, mouku, strouhané ořechy (raději si je melte nebo mixujte doma, budou čerstvější). Přidejte rozehřáté máslo (šel by i olivový nebo jiný za studena lisovaný olej). Pokud chcete mít sušenky mírně nadýchané, tak přidejte jedlou sodu rozpuštěnou ve vodě. Je také možná varianta, vůbec nedávat mouku a pak nemusíte přidávat ani tu sodu. Ale o tom v příštím receptu. Dosypte pomletá dýňová a lněná  semínka, slunečnicová semínka nechte celá, v sušence pak příjemně chutnají.
  2. Oslaďte stévií. Pozor ale na množství, aby jste sušenky nepřesladili a ony pak nezhořkly. Dávkujte tedy pomalu a ochutnávejte. Nakonec přidejte vejce.
  3. Vypracujte těsto no spíše hmotu, která bude držet pohromadě.
  4. Na pečící papír dávejte malé bochánky, tak jak vidíte na fotografii. Nechte dostatečné mezery, protože sušenky se trochu roztečou a pak by se vám spojily.
  5. Pečte v troubě na 180 stupňů přibližně 15 minut.

ZKUS TO S KETO – online kurz hubnutí s ketogenní stravou.

Více info

7 komentářů

  1. TerezieZV řečeno Únor 4, 2014 Odpovědět

    u nás zatím vedou banánové cookies z http://www.novinky.cz.

    Prosím čekejte...
  2. Antena řečeno Únor 3, 2014 Odpovědět

    Sušenky jsou výborné. Jen jsem místo másla dala rozmixovaný banán s tvarohem a mlékem. Pak už nejsou třeba ani vejce… Výsledek byl podle mého velmi dobrý. 🙂

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Únor 4, 2014 Odpovědět

      Jsem ráda, že chutnaly 🙂

      Prosím čekejte...
  3. marci řečeno Říjen 16, 2013 Odpovědět

    Tak jsem sušenky právě dopekla a jsou vynikající. Mňam. A hlavně jednoduché. Jen jsem neměla sodu, tak jsem tam dala trošku kypřícího prášku. Ale výsledek je super.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Říjen 16, 2013 Odpovědět

      To jsem ráda, že Vám chutnají. Klasický kypřící prášek není zrovna nejvhodnější. Tak doporučuji do zásoby koupit sodu.

      Prosím čekejte...
  4. Niki D řečeno Říjen 15, 2013 Odpovědět

    Naprosto perfektní fotografie. Díky hatea salonu, jsem zjistila, jak žít zdravěji, mít více energie, cítit se lépe a jíst skvělá a chutná jídla. Vždyť připravit jídlo, které je zdravé je mnohdy snadnější a také levnější záležitost, než trávit několik hodin v kuchyni přípravou těžce stravitelných jídel.

    Prosím čekejte...
    1. Hana Brychová řečeno Říjen 15, 2013 Odpovědět

      Díky za pochvalu. Fotit se teprve učím, ale lepším se. A také souhlasím s tím, že většina zdravých jídel je rychleji uvařena než klasická česká.

      Prosím čekejte...

Napsat komentář

Komentáře na webových stránkách odrážejí názory svých autorů a ne nutně názory tohoto webového portálu. Tímto žádáme všechny členy, aby se zdrželi urážek, nadávek a vulgárního projevu. Vyhrazujeme si právo odstranit jakýkoli komentář bez předchozího upozornění nebo vysvětlení.

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Požadovaná pole jsou označena *

*
*