• Na jednu porci:
  • vepřová panenka 100g
  • Hermelín 20g
  • anglická slanina - 1 plátek
  • sůl
  • pepř
  • hořčice

Myslíte si, že když potřebujete zhubnout, že si musíte zakázat tučnější jídla? Opak je pravdou. Tuk naše tělo potřebuje. Dokonce některé poslední studie dokazují, že kvalitní živočišný tuk je pro tělo velice prospěšný. Je totiž hlavně důležité, jakou si k takovému jídlu dáte přílohu. S hranolkami by jste už tolik radosti svému hubnutí neudělali

Pokud se tedy zaměříme na kvalitu vstupních potravin, klidně si můžete občas dopřát i panenku se slaninou. Důležité je koupit kvalitní maso a slaninu. Čili na prvním místě by byla bio kvalita, která je celkem špatně k sehnání a stojí mnohem více peněz. Ale pokud by to bylo jen trochu možné, snažte se jít tímto směrem. Na dalším místě je jakýkoliv domácí nebo osvědčený zdroj. Už tam je větší jistota, že zvíře žilo v důstojných podmínkách a má kvalitnější maso. A tedy i to maso má velké množství potřebných živin. Na dalším místě bych volila neznámý ale český zdroj. Přeci jen v Čechách nemáme snad takové šílené zemědělce a aféry jako jinde. A na posledním místě cokoliv jiného. A to bych já rozhodně nevolila a raději jsem si to maso nedala.

Se slaninou je to podobné. Manžel ji nedávno koupil v tescu, tu běžně krájenou a já doma jen žasla, co všechno obsahuje za chemii. Prostě nepochopitelné. A tak čtěte etikety a vybírejte to nejlepší. Když se mi nedávno dostala do rukou slanina v domácí kvalitě a doma vyuzená, bez jediného éčka, byla jsem překvapena úžasně čistou chutí a slaninu jsem si klidně do jídelníčku zařadila.

Recept na panenku s hermelínem

Panenku nahrájime asi na 3cm vysoké špalíčky.

Osolíme, okořeníme a potřeme hořčicí.

Obalíme slaninou. Pomůžeme si párátkem.

Dáme na plech a lehce podlejeme vodou.

Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 – 25 minut podle výkonnosti trouby.

Před koncem na každý špalíček položíme plátek hermelínu.

Podáváme, z důvodu vyššího množství tuku, nejlépe jen se zeleninou nebo třeba s květákovou kaší, která je chuťově hodně podobné té bramborové.

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

 

panenka-s-hermelinem_III

 

panenka-s-hermelinem_II

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte ho na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.