• Asi na 5 porcí :
  • 300g ječných krup
  • 300 fazolí adzuki
  • 8 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • majoránka
  • kmín
  • pepř
  • sušený zázvor
  • pravá sójová omáčka
  • bujonová kostka

Prejt bez masa

Je vůbec možné udělat vegetariánský prejt? No, maso se vždycky špatně nahrazuje, to je pravda. Ale chuťová kombinace tohoto jídla určitě přiláká i můžské jedlíky. Manžel tohle jídlo vždycky vítá, protože mu to opravdu hodně ten prejt připomíná. Na recept jsem narazila v BIO kuchařce Hanky Zemanové, podle které velice ráda vařím. Jen lehce jsem recept doladila.

Recept na prejt z fazolek adzuki

Den předem večer si namočte do jednoho hrnce fazole a do druhého kroupy. Tak urychlíte jejich vaření a budou i mnohem lépe stravitelné.

V době přípravy nejdříve dejte vařit zvlášť do hrnců kroupy a fazole. Já je dělám 10 minut a pak je nechám pod pokličkou dojít, než si připravím všechno kolem. Při vaření přidávám do vody kousek mořské řasy, kvůli doplnění minerálů.

Nakrájejte na kostičky cibuli a restujte do zlatava. Připravte si česnek.

Slejte přebytečnou vodu z krup i fazolí. Pak je nasypte do orestované cibulky. Zalejte asi hrníčkem vody. Přidejte česnek ( rozmačkaný), lžičku majoránky, bujon, lžičku sušeného zázvoru, půl lžičky drceného kmínu a pepř. Nechte vyvařit vodu. Na závěr nalejte asi 2 lžíce fermentované sójové omáčky. Výraznější chuť docílíte přidáním majoránky, česneku a sójové omáčky.

Podávejte s domácí kysaným zelím

Hanka

 

Líbí se vám recept? Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.

 

Doporučené články :

Hubnutí pro holky – 1.díl

Jak se zbavit chutí na sladké