• 250g polotučný tvaroh
  • svazeček pažitky
  • lžíce lněného oleje
  • lžička másla - zjemní a vylepší chuť
  • na ochucení :
  • umeocet
  • sojové omáčka tamari

Když chcete vytvořit pestrost při snídaních, pomazánky Vám v tom skvěle pomohou. Můžete tak zařazovat skoro každý den něco nového a do těla doplňovat různé živiny. S kvalitním žitným chlebem a kouskem zeleniny vytvoří vyváženou porci jídla. Do pomazánek doporučuji přidávat lněný olej. Je to vynikající zdroj omega3, kterých máme ve stravě velký nedostatek. Když ho do pomazánky zamícháte, nikdo to nepozná. Lněný olej nebo jiný za studena lisovaný olej používejte i v dětském jídelníčku e nebo v jídelníčku kojících či těhotných maminek.

Veškeré suroviny vyšleháme šlehačem do jemné pěny. Případně přidáme více lněného oleje. Díky máslu a lněnému oleji se pomazánka stane krásně vláčná a jemná. Čerstvou pažitku nakrájíme na kousíčky a zamícháme do pomazánky. Na ochucení používám ocet umeocet. Má velké množtví příznivých účinků na organismus (podporuje trávení, neutralizuje toxiny v těle, snižuje překyselení), kvalitní omáčka Tamari je zase zdrojem zdravých laktobacilů a enzymů.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.