• 100g tempeh uzený
  • 100g pórku
  • 100g řapíkatého celeru
  • sójová omáčka Tamari
  • bylinky, koření dle chuti
  • 60g jáhel

O tempehu a jeho pozitivních vlastnostech jsem již psala v jiném receptu, tak dnes se zaměřím na řapíkatý celer. Ráda kombinují v každém jídle co nejvíce výživných složek. Tempeh je naprosto vynikající zdroj bílkovin a minerálů a řapíkatý celer patří také mezi top potraviny. Řapíkatý celer přidávám až na konci vaření, aby si zachoval co nejvíce svých léčebných vlastností. Je vynikajícím zdrojem vitamínu C. Obsahuje vlákninu, vitamínv řady B, karoten, draslík, sodík, vápník, fosfor, železo, hořčík. Celer řapíkatý je vhodný při slabých ledvinách, artritidě, revmatismu a dně. Výborně pomáhá při snižování krevního tlaku a cholesterolu.
Pórek nakrájíme a lehce orestujeme na olivovém oleji, přidáme tempeh a okořeníme. Před dokončením přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer a jen jemně orestujeme a nebo hned můžeme podávat. Jako přílohu doporučuji např. jáhly. V případě bezlepkové diety – rýži.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.