• 250 sýr Gouda
  • 50g mandlí
  • 20g sezamu
  • 10g psylia
  • 1 domácí vejce
  • na posyp:
  • sůl
  • paprika
  • kmín

U nás doma nikdy nebyl zájem o sladké cukroví, ani děti ho nemusely, ale slané sýrové pečivo vždy ihned zmizelo.  Letos jsem hodně přemýšlela, jak udělat tuto dobrutku naprosto bez mouky dle pravidel LCHF stravy. Napotřetí se mi povedlo vyladit poměr mezi sýrem a mandlemi. Pokud byste chtěli ještě pečivo více sýrovější, můžete dát i 300g Goudy. Zkoušela jsem to a povedlo se také, jen už je opravdu hodně sýrové.

Recept na nízkosacharidové sýrové pečivo

Sýr nastrouháme.

Do misky dáme strouhané mandle (nebo mandlovou mouku) , psylium, sezam a promícháme.

Přidáme nastrouhaný sýr a vejce. Rukama zpracujeme těsto. Malinko se lepí na prsty, ale zpracovat jde.

Připravíme si dva pečící papíry a mezi ně vložíme těsto, které postupně rozvalujeme na tenky plát.

Potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Rádýlkem nakrájíme na obdélníčky nebo jiné tvary.

Posypeme dle chuti solí, paprikou a kmínem.

Vyskládáme na pečící papír na plech a pečeme při 160 stupních cca 20 min.

Necháme vychladnout.

 

Videorecept :