Štítky:  glykemický index

Home » Články označené "glykemický index"
bublanina

Kokosová bublanina s nižším GI

V Sladkosti 29.6.2014 18 Komentářů

Jak co nejzdravěji a nejdietněji mlsat? K tomu je potřeba pochopit princip glykemického indexu (GI) a snažit se jím co nejvíce řídit. Běžná sladká a moučná buchta má poměrně… Zobrazit více »

teply_rukolovy_salat

Teplý rukolový salát

V Obědy a večeře 9.2.2014 Nekomentováno

Mnoho klientů, kteří se mi objeví v poradně, mají nedostatek času. Díky své pracovní vytíženosti nestíhají základní lidskou potřebu, připravení jídla. Nevěří, že zdravé jídlo je většinou rychleji… Zobrazit více »

zeleninove_tycky

Zeleninové tyčky s omáčkou

V Slané pochutiny 26.1.2014 2 Komentářů

Přidávám jeden typ na rychlé zeleninové pohoštění.  Pokud máte doma stále zásobu zeleniny, pak můžete vykouzlit toto rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu. Kupodivu z něho byly nadšené i… Zobrazit více »

smakoun-s-rajcaty-a-cockou

Šmakoun s rajčaty a čočkou

V Obědy a večeře 8.1.2014 4 Komentářů

Moc ráda vařím zdravá jídla, protože jsou velice rychle hotová. Kam se na ně hrabe klasická česká kuchyně. Šmakoun je potravina vyrobená z vaječných bílků a výborně se… Zobrazit více »

kroupoto-s-kurecim-masem

Kroupoto s kuřecím masem

V Obědy a večeře 2.1.2014 7 Komentářů

Abych sem nedávala stále jen jídla bez masa, tak dnes zařazuji kroupoto neboli rizoto z ječných krup. O víkendu jsme čekali rodinnou návštěvu a tak jsem se snažila… Zobrazit více »

stihle_nudle_smakoun

Štíhlé nudle s rajčátky

V Obědy a večeře 17.10.2013 5 Komentářů

Znáte štíhlé nudle? Takové jakoby těstoviny, ale s minimálním množstvím sacharidů a dostatkem bílkovin? Mají nízký glykemický index, nadlouho zasytí a nevyvolávají chutě na sladké, jako klasické těstoviny… Zobrazit více »

Losos-s-pohankou

Losos s pohankou

V Obědy a večeře 23.9.2013 Nekomentováno

Losos patří mezi tělu nejvíce prospěšné ryby. Každý, kdo má ryby rád, se většinou nad chutí lososa naprosto rozplívá, ale málokdo si ho dopřává často. Doporučuji ho do… Zobrazit více »