Štítky:  bez masa

Home » Články označené "bez masa" (Page 3)
zapecena_cuketa

Zapečená cuketa

V Obědy a večeře, Zelenina 26.9.2013 Nekomentováno

Cuketa v mém dětsví patřila mezi jídla, která jsem naprosto nesnášela. A musím říct, že jsem dlouho sbírala odvahu si ji uvařit. Z tohoto receptu jsem nadšená a… Zobrazit více »

tempeh-s-porkem

Tempeh s pórkem a mrkví

V Obědy a večeře, Sója, tofu, tempeh 25.9.2013 3 Komentářů

Tempeh je náhrada masa, drůbeže i ryb – může tak představovat důležitý zdroj bílkovin pro vegetariány. Stejně jako tofu je vyráběn ze sójových bobů, ale tempeh je zcela… Zobrazit více »

Rizoto_s_chrestem

Rizoto s chřestem a parmezánem

V Obědy a večeře, Obiloviny - jáhly, quinoa, bulgur., Zelenina 25.9.2013 2 Komentářů

Rizoto na italský způsob. Jemné, lahodně smetanové s chřestem. Tento recept jsem si přivezla z dovolené v Itálii, kde ale používali bílou rýži. Z pohledu zdraví je mnohem… Zobrazit více »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Celozrnný makový chlebíček bez cukru

V Zdravé sladkosti 25.9.2013 4 Komentářů

Janička velice ráda vaří a peče, proto mne těší, že se stala dodavatelkou zajímavých receptů. V tomto receptu bych z pohledu zdraví nějaké maličkosti upravila, převážně z důvodu chemie a éček…. Zobrazit více »

Tempeh_s_rapikatym_celerem

Tempeh s řapíkatým celerem

V Obědy a večeře, Sója, tofu, tempeh 25.9.2013 2 Komentářů

O tempehu a jeho pozitivních vlastnostech jsem již psala v jiném receptu, tak dnes se zaměřím na řapíkatý celer. Ráda kombinují v každém jídle co nejvíce výživných složek…. Zobrazit více »

dobacky_ryze

Ďobáčky s rýží

V Obědy a večeře, Obiloviny - jáhly, quinoa, bulgur., Sója, tofu, tempeh 24.9.2013 2 Komentářů

Když potřebuji uvařit co nejrychlejší a bezpracné jídlo, velice často volím kombinaci s ďobáčky. Ďobáčky koupíte dnes již ve většině supermarketů nebo ve zdravé výživě a jedná se… Zobrazit více »

cervena_cocka_se_zeleninou

Červená čočka se zeleninou

V Luštěniny, Obědy a večeře 24.9.2013 Nekomentováno

Většina z Vás zná pouze klasickou čočkovou kaši nebo polévku. Tato jídla ačkoliv jsou připravená z čočky jsou tak nevhodně upravená, že se stávají naprosto nezravá a těžko… Zobrazit více »

cizrna-s-tofu

Cizrnová směs s tofu

V Luštěniny, Obědy a večeře, Sója, tofu, tempeh 24.9.2013 2 Komentářů

Cizrna je luštěnina příbuzná hrachu. Je velice dobrá a chutná po oříškách. Obsahuje velké množství minerálů převážně železa, vápníku, hořčíku, draslíku. Obsahuje také omega3 mastné kyseliny, které jsou… Zobrazit více »

kvetakova_polevka

Květáková krémová polévka

V Polévky, Zelenina 24.9.2013 Nekomentováno

Květák je velice prospěšná zelenina a patří k zelenině, která by se měla objevovat v jídelníčku velice často (bohužel spousta lidí zná většinou jen květák smažený). Zařazujte květák… Zobrazit více »

dynova-polevka

Krémová dýňová polévka

V Polévky, Zelenina 24.9.2013 8 Komentářů

Pomalu končí léto a barvy našeho talíře se postupně mění na oranžovou. To je barva dýní. Využijte dary přírody a uvařte si chutná dýňová jídla. Dýně Hokaido je… Zobrazit více »

ovesna_kase

Ovesná vločková kaše

V Obiloviny - jáhly, quinoa, bulgur., Snídaně 23.9.2013 9 Komentářů

Tento recept zaslala kolegyně Lenka. Určitě patří mezi zdravá jídla a protože Lenka neřeší nadváhu, může si dovolit ke snídani i více ovoce a sacharidů. V běžném redukčním… Zobrazit více »

cuketove_testoviny_2

Cuketové „těstoviny“

V Obědy a večeře, Recepty, Těstoviny, Zelenina 19.9.2013 3 Komentářů

Cuketa je zelenina, které v mém dětsví patřila k těm “ neodpornějším“ jídlům. Cuketové bramboráky, řízky a jiné mě děsily a opravdu vůbec nechutnaly. Postupně jsme si k… Zobrazit více »

Celerová polévka

Celerová polévka

V Polévky, Recepty, Zelenina 13.9.2013 Nekomentováno

Jaké bylo milé překvapení, když jsem poprvé připravila rodině celerovou polévku, že první reakce byla “ To chutná jako svíčková“. Od té doby se tato výživná polévka stala… Zobrazit více »

Ananasová studená polévka

Ananasová studená polévka

V Ovoce, Polévky, Recepty 13.9.2013 4 Komentářů

Výtečná a osvěžující ve velkém vedru. Dodala ji kolegyňka ze salonu HATEA Jana. Ananas je vynikajícím zdrojem enzymu Bromelin, který odbourává bílkoviny a tím pozitivně působí na trávení…. Zobrazit více »