• sójové granule balení
  • sýr 25 dkg
  • olivový olej
  • 2 vejce
  • mražená zelenina 150g
  • česnek
  • cibule
  • pepř
  • majoránka
  • strouhanka z žitného chleba

Když poprvé přinesla kolegyně Alča domácí sójovou sekanou, nevěřila jsem ,že je ze sójového masa. Vyzkoušejte ji. Můžete také, pokud doma předěláváte zatvrzelého jedlíka, vyměnit u klasické sekané jen polovinu masa za maso sójové.

Sójové maso – granule uvaříme ve vodě a necháme vychladnout . Smícháme s nastrouhaným sýrem a najemno nakrájenou cibulkou, česnekem a kořením. Přidáme vejce a pepř. Nakonec vmícháme strouhanku a promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 25-30 minut. V průběhu potíráme olivovým olejem

Podáváme s vařeným bramborem a s kysaným zelím nebo kvašenou zeleninou.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.