• 120g šmakouna
  • 50g cibule
  • 150g žampionů
  • 100g uvařené mrkve
  • lžičku olivového oleje
  • kmín
  • sůl - nejlépe ořskou nebo himalájskou

Když jsem poprvé uvařila toto jídlo, které jsem nevěděla jak nazvat, dcera mé kamáradky jednoznačně pronesla. Chutná to jak smaženice, a když je ze šmakouna, tak je to „šmakounice“.  Od té doby je to tedy šmakounice. Rychlé, jednoduché, dietní jídlo bohaté na bílkoviny. V této kombinaci bez přílohy je vynikající na večeři. Můžete k ní přidat ještě nějaký zeleninový salát nejlépe jen z listů salátu. Ráda zařazuji do této kombinace vařenou mrkev, pomůže mi zvládnout večeři bez přílohy. K obědu si ke šmakounici přílohu přidejte – například natural rýži nebo vařené kroupy.

Recept na šmakouna se žampióny – šmakounici

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli na proužky.

Přidejte na plátky nakrájené žampióny.

Když jsou žampióny hotové, přidejte pokrájeného šmakouna.

Okořeňte kmínem a případně jiným kořením, které máte rádi.

Na závěr přidejte uvařenou mrkev.

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

 

smakoun