• 60g quinoa
  • 150 g zelených fazolek
  • 50g cibule
  • 100g tempeh uzený
  • 3 stroužky česneku
  • Na ochucení:
  • sójová omáčka Tamari
  • vegeta bez glutamátu
  • mořská sůl
  • olivový olej

Quinoa je moje nejchutnější příloha. Její skoro až oříšková chuť, sypkost a jemnost mě přivádí k velice častému zařazování. Navíc je bezlepková, obsahuje velké množství živin. Koupíte ji ve zdravé výživě nebo v Globusu a DM drogerii. Patří sice mezi dražší přílohy – 500g se pohybuje kolem 70 kč. Ale když z toho uděláte skoro 10 porcí, tak proč ji nevyzkoušet. Navíc je vynikající i pro malé děti. V kombinaci s tempehem a se zelenými fazolkami bylo jídla tolik, že se nedalo ani sníst :-). Takže dopořučuji, protože se zdravě, chutně nacpete …

Postup:

Quinou uvaříme dle návodu. Nebo vyzkoušejte vařit ji kratší dobu 12 -15 minut a pak ji nechat dojít. Připadá mi pak jemnější.

Na lžíci olivového oleje orestuji mražené zelené fazolky a až do měkka. Chce to vydržet, jinak pak mají v sobě ta tvrdší vlákna a nebo mají syrovou chuť. Ke konci přidáme vegetu nebo sušené miso. Dosypeme nakrájený tempeh a restujeme pomalu do lehkého opečení. Nakonec přidáme nakrájený česnek a jen ho lehce prohřejeme, aby se nespálil, byl by pak hořký. Můžeme dochutit sójovou omáčkou nebo jiným kořením či bylinkami.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.