• Těsto:
  • 170g špaldové celozrnné mouky
  • 1 vejce
  • 30g másla
  • 70 ml studené vody
  • třetina lžičky mořské soli
  • Náplň:
  • 250ml sójové smetany
  • 100g uvařené pohanky
  • 100g tempehu
  • 150g eidam 30%
  • 3 vejce
  • špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • půl lžičky mořské soli
  • Petrželka

Co je pro Italy pizza, to je pro Francouze slaný koláč quiche (kiš). Kolegyně Alča přinesla nedávno tenhle slaný koláč na oběd. Naprosto nás nadchnul a tak jsem ji poprosila, aby přidala recept na náš web.

 

Recept

Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujeme,připravte pružné těsto,které nechte alespoň půl hodiny odležet.

Z těsta vyválíme 2-3 mm tenko placku,kterou vložíme na vymazanou koláčovou formu včetně boků a propícháme vidličkou.

Těsto poklaďte uvařenou pohankou na kostičky nakrájeným tempechem přidejte nastrouhaný sýr.

Smetanu smíchejte s vejci a rozetřeným česnekem  a kořením a zalijte těsto.

Pečeme asi 30 minut při 170 °C. Můžete podávat teplý i vychlazený.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.