• konzervovaný tuňák ve vlastní šťávě
  • cca 100g podušený čerstvý losos
  • lžíce olivového oleje
  • 100g kostka lučiny
  • jarní cibulka nebo cibule
  • mořská sůl

Rybičkovou pomazánku znají snad naprosto všichni a většina lidí ji má ráda. V poradně se ale často setkávám s lidmi, kteří nemají rádi čerstvé ryby. Je zajímavé, že konzervované ryby a pomazánka třeba z tuňáka jim nevadí. Losos je vynikajícím zdrojem omega3 a je žádoucí, zařazovat ho do stravy často. Tak jsem pátrala, jak do nejedlíka ryb dostat kus čerstvého lososa. A vyšlo to. Nejedlík ryb naprosto nic nepoznal a pomazánku vychvaloval.

Jarní cibulku nebo cibuli nakrájím na co nejmenší kousky. Přidám tuňáka ( bez vody), lososa, lučinu, olivový olej a vyšlehám do jemna. Případně přidávám slitou vodu z tuňáka. Namažu na kvalitní žitný chléb z kváskem a doplním porcí zeleniny.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.