• batáty
  • olivový olej
  • bylinky, česnek nebo pesto
  • sůl

Přemýšlíte, co si dát jiného za přílohu? Vyzkoušejte plátky pečené batáty. Má sladší chuť než brambory, ale hodí se naprosto ke všemu. A jsou povoleny při stravování podle Whole30. 

Recept na batátové pečené plátky

Troubu zahřejeme na 180 stupňů.

Bátáty důkladně omyjeme kartáčkem.

I se slupkou nakrájíme na plátky vysoké asi 3 mm. Pokud jsou velké (široké), nakrájíme je i podélně na půl.

Vyskládáme na plech na pečící papír.

Dáme do trouby péct asi na půl hodiny.

Když začnou chytat barvičku a měknout potřeme směsí oleje a bylinek. Já je potřela pestem z medvědího česneku, které jsem naředila olivovým olejem.

Necháme zapéct do zlatava.

 

Dobrou chuť

Hanka