• 200g cizrny
  • uzená paprika
  • olivový olej
  • mořská sůl

Zdravější velikonoční “ zobání“

Udělejte tentokrát změnu a na velikonoční stůl místo brambůrek upečte cizrnu. Já ji ochutnala poprvé u kolegyně Monči a byla to fakt dobrota.  Budete překvapeni výbornou křupavou chutí. Oproti kupovaným slaným neřestem má výhodu v tom, že není smažená, neobsahuje éčka ani škodlivé tuky. Navíc je cizrna dobrým zdrojem rostlinných bílkovin. Stále ale při redukci hmotnosti myslete na to, že obsahuje i sacharidy a těmi je potřeba šetřit. To znamená nepřejídat se.

Recept na pečenou cizrnu

Cizrnu přes noc namočíme.

Druhý den cizrnu uvaříme, aby byla tak akorát. Uvařená, ale lehce křupavá

Pak si připravíme pekáček s pečícím papírem, cizrnu promícháme s dvěmi lžícemi olivového oleje a lžící uzené sladké papriky, nebo jiného koření, které máte rádi. Ale uzená paprika je luxus.

Nasypeme do pekáčku a pečeme 30-40 minut na 200 st. Pro jistotu během pečení kuličky prohrábneme. Výsledná verze je křupavá, kdo chce mít míň, zkrátí dobu pečení, chce to ke konci hlídat, každému peče trouba jinak.

Pečenou cizrnu můžete přidat i do salátu.

Přeji dobrou chuť

Hanka