• parmezán
  • sušený česnek

Dlouho jsem vymýšlela, jaký dárek dát známému, který posiluje, stravuje se low carb a celkem dost si hlídá kvalitu stravy. Parmezánové chipsy mě napadly naprosto náhodou. Volba to byla správná. Udělala jsem s nimi tolik radosti, že mě to až samotnou překvapilo.

Jsem si moc dobře vědoma, že parmezán patří mezi dražší sýry.  Ale pokud jste již někdy tyto chipsy ochutnali, tak víte, že jsou fantastické. Navíc parmezán obsahuje vysoké množství bíkovin ( na 100g cca 38g bílkovin), proto tyto chipsy poslouží i jako svačinka. A protože se nepoužívá nevhodné smažení, můžeme je opravdu řadit mezi zdravé chipsy. Hlavně u lidí, kteří se stravují low carb, tzn se sníženým množstvím sacharidů

Příprava je velice jednoduchá a rychlá. Některé chipsy jsem ochutila granulovaným česnekem ( měla jsem od Davídkova koření).

Můžete z nich vytvořit jakékoliv tvary. Já zkoušela srdíčka. která se dělala celkem jednoduše.

Recept na parmezánové chipsy

  • Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.
  • Na jemném struhadle nastrouháme parmezán.
  • Smícháme se sušeným česnekem.
  • Plech vyložíme pečícím papírem.
  • Na pečící papír sypeme malé placičky.
  • Pokud chcete dělat srdíčka, vemte si vykrajovátko srdíčko, položte na papír na plechu a parmezán nasypte do něj. Pomalu odendávejte srdíčko, aby se parmezán moc nerozsypal.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 – 10 min.
  • Po vyndání opatrně odloupneme chipsy nebo srdíčka z papíru. Necháme je vychladnout, aby byly krásně křupavé.

 

syrove-krekry