• Na jedno jablko:
  • 4 lžíce mák
  • 4 lžíce strouhaný kokos
  • javorový sirup nebo med
  • mandličky na ozdobu

Tyto úžasné koláčky, když jsem poprvé ochutnala, ihned jsem si je zamilovala. Nádherně vypadají, jsou výživově naprosto dokonalé a výborně chutnají. Spojení jablečné chuti s mákem je přijatelné i pro mlsné jazýčky.

Koláčky jsou přirozeně bezlepkové, plné zdravých tuků a mastných kyselin. Díky máku mají velké množství vápníku, který je skvěle vstřebatelný. Mnohem lépe než vápník z mléka ( více o mléku ZDE). 

Další vynikající předností je doba „přípravy a pečení“. Protože se zde jako těsto používá nakrájené jablko, máte je ihned hotové. Doslova za pár minut.

Vhodné jsou na svačinku pro děti i pro dospělé. Neměly by na ně zapomínat ani těhotné ženy, právě z důvodu velkého množství vápníku a mastných kyselin. Určitě si je zamilujete stejně jako moje rodina.

Recept na makové raw koláče

Mák a strouhaný kokos nameleme ( nebo rozmixujeme) do jemna.

Postupně přidávejte javorový sirup, med nebo agáve sirup.

Sladidlo má i funkci pojiva a je tedy potřeba se dostat na hutnou hmotu.

Jablko nakrájete na plátky a opatrně vykrájejte jádřinec. Otvor nevadí, protože maková hmota je pevná.

Makovou hmotu rozprostřete na plátky jablek.

Ozdobte mandličkami nebo ořechy. Vhodnější než spařené mandle jsou mandle máčené ( recept ZDE) , které jsou plné enzymů.

 

Přeji pohodové hubnutí a napište mi, jak chutnaly.

Hanka

 

raw-kolacky