• Jedna porce:
  • 30 g rýže natural
  • 0,2 litru sójového nebo rostlinnéhomléka
  • vanilka nebo vanilkové aroma
  • stévie
  • agáve sirup na oslazení
  • půl lžičky skořice
  • případně mletý kokos, ořechy, mandle
Kupovaná mléčná rýže nepatří zrovna mezi dokonalá jídla, svým složením patří do pochutin a měla by se zařazovat opravdu jen vyjímečně, nejlépe vůbec. Přesto vídám u svých klientek, že ji často zařazují nejen do svého, ale i do dětského jídelníčku. V důsledku masové reklamy máme dojem, že bez mléčné rýže nemůže snad ani náš potomek vyrůst. A mléčné rýže a mléčné výrobky kupujeme, cpeme je do dětí a pak se divíme, že je stále nemocné, usmrkané, ukašlané. Vyzkoušejte tento zdravý recept, kde mléko nahradíte mlékem rostlinným ( sójovým ,rýžovým, obilným) a cukr nahradite stévií. A rýži použijete v natural podobě. Pak Vám se  najednou z nezdravého pokrmu stane svačinka plná živin, minerálů a s nízkým glykemickým indexem.Natural rýži uvařte v rostlinném mléku do měkka. Při vaření přidejte 3 lístečky čerstvé bylinky stévie. Dokáže chuť dobře osladit, že já už ani jiné sladidlo nepoužívám. Dále přidejte vanilku nebo její aroma a skořici. Po dovaření případně oslaďte nějakým zdravým sladidlem, ale čím více si děti zvyknou na přirozenou chuť, tím lépe. Pokud je to husté, dořeďte ještě sójovým mlékem. Posypat můžete kokosem. plátky mandlí a hořkou čokoládou.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.