• 3 domácí vejce
  • 90g mascarpone
  • 1/8 lžičky vinného kamene
  • 1/8 lžičky mořské soli

Potřebujeme pouze čtyří suroviny a můžeme upéct tyto fantastické, nadýchané a chuťově velice příjemné placičky. Všichni, kteří se stravují bezlepkově nebo omezují sacharidy ( Moje cesta k low carb stravě), a chybí jim něco jako „pečivo“, jistě nad receptem zajásají. Mě překvapila i jejich jemnost a nadýchanost. Mascarpone jim navíc dodává máslovou chuť, krásně se rozpouští na jazyku, proto jistě zachutnají i dětem. 

Můžete je přikusovat místo pečiva nebo si je obložit jako malý sendvič.

Recept na placičky 

Předehřejeme si troubu na 160 stupňů.

V míse vyšleháme bílek se solí a s vinným kamenem do pěny.

Ve druhé míse rozmícháme žloutky, mascarpone. Vhodnější je opět použít šlehač.

Poté přidáme rozmíchané žloutky do bílkové pěny. Opatrně promícháme, aby zůstaly vzduchové bubliny a placičky pak byly krásně nadýchané.

Na plech s pečícím papírem děláme placičky a pečeme v troubě cca 30 minut do zlatova.

 

Dobrou chuť všem a pohodové hubnutí

Hanka

 

bezlepkove-placky-i