• 100 g kandovaného a sušeného ovoce (nesiřené)
  • 120 g ořechů (mandlí, burských oříšků, vlašských ořechů)
  • 60 g třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 40 g špaldové mouky jemné
  • 0,25 l polotučného mléka
  • čokoládu 70%

Na tomto cukroví pochopíte, že není potřeba sladit. Sušené ovoce je dostatečné sladidlo. Myslím, že polotučné mléko by šlo vyměnit i za jiné obilné, makové nebo mandlové.

Recept na zdravější marokánky

V mléce  na mírném ohni rozpustíme cukr, mouku a máslo. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekané sušené a kandované ovoce a nasekané oříšky. Na pečícím papíru tvoříme lžící marokánky, pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Marokánky poléváme čokoládou.