• Na jednu porci:
  • 30g mandlí nejlépe v BIO kvalitě
  • filtrovaná voda

Věřím, že až vyzkoušíte tyto namočené mandle, budete je stejně jako já, zařazovat do jídelníčku hodně často. Běžné mandle jsou vynikajícím zdrojem minerálů, vápníku, hořčíku, vitamínu E a mnoha jiných potřebných živin. Jsou zdrojem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků. Když mandle necháte tzv. nabobtnat probudíte v nich navíc enzymy.  Mandle se namočením stanou skvěle stravitené a hlavně moc dobré.

Příprava je jednoduchá.

Namočené mandle

Večer do mističky nasypete neloupané mandle a zalejete vodou. Ráno vodu vyměníte. A pak si je můžete dát třeba hned k dopolední svačince. Namočením jde velice dobře sloupnout i slupka. Pokud Vám ale nevadí, jezte mandle i s ní.

Vhodnější by bylo použít mandle v co nejpřirozenějším stavu. Když vyzkoušíte BIO mandle, budete překvapeni, jak jsou velké a sladké.

 

Líbí se vám článek? Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.