• Na dva plechy:
  • 100 g namletého máku
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • 1 vejce
  • sůl

Tyto krekry ocení milovnící sýrového pečiva, kteří si chtějí odpočinout od mouky a ztužených tuků. Namletý mák nahradí mouku, dodá krekrům výbornou makovou chuť a navíc doplní mnoho živin, minerálů a potřebných tuků. Toto obyčejná mouka opravdu nedokáže. Tak proč si nedopřát oblíbené dobroty, ale ve zdravém podání.

Možná někteří z vás namítnou, že je tam mnoho tuku. Ano je. Ale tuk potřebujeme. Potřebujeme ho mnohem více než mouku a cukr. Správný tuk nám pomáhá zdravě žít a kupodivu i pálit vlastní tuky a redukovat některé nemoce. Jen pozor, nesmí být v kombinaci s moukou a některými sacharidy. Pak se po tuku opravdu tloustne.

Recept na makovo-sýrové krekry

Namletý mák, vajíčko a struhaný sýr smícháme dohromady a propracujeme rukou těsto.

Těsto dáme mezi dva pečící papíry a vyválíme. Jinak by se vám lepilo na váleček.

Nakrájíme na libovolné kousky a rozložíme na plech.

V troubě pečeme na 180 stupňů několik minut, podle požadované chuti. Pokud je chcete křupavé, tak déle.

Dobrou chuť

Hanka

makove_pecivo_II

 

makove_pecivo

Krájela jsem na co nejrychlejší a nejjednodušší tvary. Kamárádka dělá i krásné tyčinky a nebo dětem vykrajuje kytičky.

makove_pecivo_III

 

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte recept na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.

 

Mohlo by Vás zajímat :

Hubnuti pro holky – 1. díl

Zdravá stolice aneb diagnóza z wc

Bramborový nákyp s tempehem