• Dvě porce na dva plechy - 8 malých tortill
  • 2 domácí vejce
  • 2 bílky
  • 2 Lučiny (62,5g v alobalu) nebo 130g mascarpone
  • 1,5 lžičky psyllia
  • 1 lžička kokosové mouky
  • 1/2 lžičky soli

Tento tortila „chléb“ naprosto skvěle nahradí běžné pšeničné tortilly nebo pečivo. Připravit je lze velice snadno a následně je můžete plnit dle své chuti.  Dělala jsem je menší ( 4 ks na plech). Jsou vhodné pro všechny bezlepkáře a pro všechny, kteří lepek omezují. Hlavně také pro paleo primal a low-carb jedlíky.

Množství kokosové mouky je opravdu takto malinké. Kdyby bylo mouky více, budou tortily silné. Přesto je možné, že budete muset množství vychytat, protože si myslím, že každá vláknina bude fungovat jinak.

Originál zahraniční recept je dělaný s mascarpone. Já je vyzkoušela i s českou lučinou a také se povedly. Tortily mají nulový obsah čistých sacharidů. Tedy veškeré sacharidy jsou jen vláknina a jsou řazené přímo jako ketogenní příloha. Pokud vás keto a lowcarb strava zajímá, přidejte se do uzavřené skupiny na facebooku – KETO A LOW-CARB STRAVA – RECEPTY, ZKUŠENOSTI  Ráda se dozvím vaše zkušenosti a nápady na vaření.

 

Recept na Low-Carb bezlepkové tortily

Troubu si předehřejte na 200 stupňů.

Vyšlehejte šlehačem z bílků se solí sníh a následně zapracujte i žloutky.  Můžete samozřejmě šlehat i vidličkou, jako to dělaly naše babičky.

Postupně pak přidejte všechny suroviny a stále šlehejte.

Připravíme si dva plechy a vyložíme je pečícím papírem.

Za pomoci špachtle vytvoříme z těsta tortily. Dělala jsem 4 na jeden plech. Ale můžete si udělat i větší.

V troubě pečeme 6 minut, dokud nejsou hnědé okraje.

Poté z nich pomalu odlepíme pečící papír.

Podáváme s náplní dle vlastní chuti například Low-Carb tortily s avokádovou salsou a mletým masem.

 

Low-carb-tortilla-s-avokadem

Například s avokádovou salsou a mletým masem