• Na jeden muffin
  • 1 a půl lžičky kokosového oleje ( 8g)
  • 1 a půl lžičky mandlového másla
  • 1 domácí vejce
  • 1 lžička kokosové mouky nebo kokosu
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • trošku soli

Nevěřila jsem, vyzkoušela a opravdu se povedl. Za jednu minutku máte udělaný anglický muffin třeba ke snídani. Protože nyní dodržuji ketogenní stravu, tak je samozřejmě bez lepku, s minimem sacharidů a s dostatkem zdravých tuků. Mikrovlnku běžně k vaření nepoužívám, ale tento recept mě vážně dostal. Navíc jeho hodnoty jsou pro low-carb ideální. Jeden muffin má 20g tuku, 2g sacharidu a 8g bílkovin.

Recept na low-carb muffin

Všechny  suroviny smíchejte vidličkou v misce dohromady.

Těsto nalijte do hrnku (použila jsem hrnek na kafe na větší espresso). Hrnek by neměl být těstem plný, aby nepřetekl.

Dejte do mikrovlnky na plný výkon na 60 až 90 sec. Nejdříve se těsto nafoukne, něco jako „hrnečku vař,“ po vypnutí zase klesne.

Vyklepněte z hrnku.

Muffin rozkrojte a můžete ho ještě opéct v topinkovači.

 

Zajímá vás low-carb strava a ketodieta? Připojte se k nám do skupiny na facebooku.