• Na jednu porci:
  • 150g lososa
  • 4 rajčátka
  • cibule
  • citrón
  • rozmarýn
  • lžička ghí, másla

Losos je ryba, která obsahuje velké množství omega3 mastných kyselin, kterých máme všichni nedostatek. Patří sice mezi cenově dražší ryby, ale má naprosto vynikající maso. Jídlo z něj patří mezi lahůdky a hodí se třeba na sváteční obědy. Vřele doporučuji každému občas lososa do jídelníčku zařadit. Sama ho nakupuji pravidelně v Makru a spousta klientek ho pořizuje třeba v Globusu, kde na něj bývají i akce.

Recept na špíz z lososa s rajčátky

Lososa nakrájíme na kostky velikosti asi 3×3 cm. Pokud ho máte s kůží, je nutné předem kůži odstranit a také ho nezapomeňte zbavit kostí.

Cibuli nakrájejte na plátky o velikosti 3×3 cm. Rajčátka omyjte. Citrón omyjte a i se slupkou ho nakrájejte na podobné plátky.

Na jehlu nebo špejli dávejte postupně kus lososa, citrónu, rajčátka, cibule. Či případně i v jiném pořadí.

Jehly vložte do pekáčku a přidejte ghí nebo máslo a trošku vody. Špíz posypte rozmarýnem. Nejlépe čerstvým.

Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem.

Pečte v troubě při 180 stupních asi 30 minut. Posledních 5 minut pečte odkryté.

Podávejte třeba s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

 

Pohodové hubnutí s dobrým jídlem přeje

Hanka

 

lososovy_spiz_IIINakrájíme lososa

spiz_z_lososa_IIITakhle vypadají než se upečou. Zbytek citrónu jsem dala nádoby k vypečení.

spiz_z_lososa_IINádoba nemá víko. Lehce si pomůžete alobalem.

spiz_z_lososaByla to dobrota :-)

Líbí se vám článek. Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku .