• Na jednu porci:
  • filet nebo podkova z lososa
  • máslo
  • lžička medu
  • lžička hořčice
  • 3 lžičky citrónové šťávy

Pokud vám to finanční rodinná situace dovolí, tak je zdraví prospěšné, zařazovat do jídelníčku mořské ryby a mezi nejvhodnější patří losos, makrela nebo tuňák. Obsahují prospěšné zdravé tuky a omega3 mastné kyseliny. Já ryby kupuji pouze v makru. Myslím, že tam mají vynikající kvalitu a i cena je mnohem nižší než v jiných obchodech.

A protože většinou připravuji lososa pouze v páře, tentokrát jsem koupila podkovy a vyzkoušela lososa v hořčičné omáčce. Byl chuťově opravdu moc dobrý. Pouze mi vadily kosti, které běžný lososový filet neobsahuje.  Takže jestli chcete stejně jako já raději rybu bez kosti, volte na tento recept lososový filet.

Recept na lososa v hořčičné omáčce

Citrónovou šťávu, med a hořčici (nejlépe dijonskou bez barviv) smícháme na omáčku.

Do zapékací nádoby dáme rozehřáté máslo.

Položíme lososa a pokapeme ho z obou stran omáčkou.

Posypat můžete rozmarýnem.

Lehce podlejte vodou.

Pečeme přikryté poklicí nebo olabalem v troubě při 180 stupních cca 20 minut a poté necháme chvilku zapékat bez přikrytí.

Podáváme s bramborem a nebo třeba  s bramborovo jáhelnou kaší. Nezpomeňte přidat pro zdravější a rychlejší hubnutí i zeleninový salát.

Pokud zkoušíte paleo dietu, zařaďte k němu jen zeleninovou přílohu.

Dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka

 

losos_horcicna_omacka_III

losos_horcicna_omacka_II

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte recept na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout. Napište mi své postřehy do komentáře pod článek.

 

Mohlo by Vás zajímat :

Paleo dieta – osobní zkušenosti

Zdravá stolice aneb diagnóza z wc

Proč tloustneme?