• Na 4 porce
  • 1kg květák
  • 100ml šlehačky
  • 20g másla
  • 1 lučina
  • 150g čedaru
  • 100g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř

Miluji jednoduché vaření v mém pomalém hrnci Crockpot, kdy vše naházím dovnitř, odejdu a po příchodu je hotovo. Smetanově sýrový květák je nejen jednoduchý na přípravu, ale jen těžko mu budete odolávat. Úplně se rozplývá na jazyku a všechny chuťové buňky jásají. Krémový květák je typické LCHF jídlo. Obsahuje málo sacharidů, hodně tuků, přiměřené množství bílkovin. Ano, i tak může vypadat jídlo, při kterém hubnete.

Recept na low carb loudaný květák

Květák rozebereme na malinké růžičky nebo nakrájíme.

Do pomalého hrnce dáme máslo, květák, lučinu a šlehačku.

Osolíme, opepříme a loudáme na low 3,5 hodiny.

Po 3 hodinách přisypeme čedar. Můžete ho nastrouhat, ale pokud máte plátkový, stačí rozložit plátky.

Chvíli ještě poloudáme a nakonec vše promícháme.

Na pánvi si orestujeme anglickou slaninu, nakrájenou na menší kousky a přidáme do hotového květáku.

Jedna porce : 21g bílkovin,  13 g sacharidů (7g čistých)  a 39g tuku. 

 

Mohlo by vás zajímat :

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI