• 1/2 tučného tvarohu
  • 2 lžíce lněného oleje
  • 1 smetana na šlehání
  • 30g borůvek
  • případně sladidlo xylitol nebo jiné

Venku se objevily první tropické teploty a jistě jste začali okukovat zmrzlinu a nanuky. Pokud se stravujte LCHF je tento problém lehce řešitelný. Domácí nanuky máte rychle hotové a díky smetanové složce chutnají výborně, prostě smetanově. Navíc si tímto nanukem doplníte potřebnou denní dávku tuku a dokonce omega3.

Do tohoto receptu jsme použila kombinaci tvarohu a lněného oleje, tzv sirné patlaniny. Na této směsi je založena léčebná strava Dr. Budwig, která touto směsí doplňovala lidem potřebné tuky omega3 a léčila „nevyléčitelné nemoci“.

Dávkování je na 6 nanuků a jeden kus má  2 g sacharidů,  2,5 g bílkovin, 15 g tuků. Samozřejmě můžete mít jinou velikost nanukových formiček, pak musíte množství uzpůsobit.

Recept na domácí nanuky 

Všechny suroviny, kromě borůvek, dáme do mixéru nebo šlehače. Šleháme tak dlouho (cca 1 min), dokud se lněný olej důkladně nespojí. Nesmí zůstavat na stěnách.

Na závěr přidáme borůvky a případně sladidlo (např. xylitol). Promixujeme. Mně bohatě stačí oslazení pouze borůvkami.

Nalijeme do formiček na nanuky a dáme zamrazit.

 

LCHF-zmrzlina

 

Mohlo by vás zajímat :

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI