• 1 šťastné vejce
  • 20g mascarpone (2 lžičky)
  • 1 lžička psyllia
  • sůl

Měli bychom si ty LCHF recepty shrnout, už máme recept na KETO KNEDLÍK, KETO PRECLÍKY a ještě chyběl ten na těstoviny. Proto jsem pátrala všude možně na anglických webech a snažila se najít recepty. Všechny však byly takové zdlouhavé a já mám raději, když jsou jednoduché a rychlé. Můj hlavní požadavek byl, aby se těstoviny daly udělat na pánvi a nemusela se kvůli tomu rozpékat trouba. Pak bylo jasné, že musí obsahovat vejce, psyllium a pro jemnější chuť mascarpone. Stačilo to tedy párkrát vyzkoušet a měla jsem vychytaný ten správný poměr surovin. Je úžasné, že i při KETOGENNÍ A LOW CARB si můžete vychutnat pocit jíst těstoviny. Já je měla s domácím LOW CARB KEČUPEM sypané strouhaným čedarem.

Recept na nízkosacharidové těstoviny

Vejce, mascarpone, sůl a psyllium dáme do misky a šlehačem důkladně vyšleháme. Je potřeba, aby mascarpone úplně zjemnilo a nedělalo ve směsi hrudky.

Rozpálíme pánev lehounce potřenou máslem a těsto na ni nalejeme. Pánví zakroužíme, aby se těsto rozlilo po celé pánvi. Používám pánev velikosti 28cm a zakryje se celá.

Ihned jak je omeleta hotová (asi za 1 min), obracečkou ji otočíme a chviličku doděláme i z druhé strany.

Omeletu dáme na prkýnko a ostrým nožem krájíme tenké proužky.

Podáváme na jakýkoliv způsob stejně jako pravé těstoviny.

 

low-carb-keto-pasta

Mohlo by vás zajímat :

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI