• Na dva kusy:
  • 50g mandlové mouky
  • 25g strouhané mozzarely
  • 1/2 lžičky jablečného octa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • lžíce pysllia
  • lžička lněných semínek
  • domácí vejce
  • kmín
  • sušený česnek
  • sůl
  • sezamové semínko

Chuťově výtečné keto houstičky zvládnete připravit během pár minut.  Já se do nich pustila, když jsem dostala chuť na škvarkovou pomazánku a nebyla na co namazat. Jelikož ráda pracuji se strouhanou mozzarelou (např. KETO PRECLÍKY), tak jsem ji přihodila i do tohoto receptu. Tím se staly housky mnohem chutnější a vláčnější

Zjistila jsem, že soli je potřeba dát dostatek (na dva kusy cca 1/4 lžičky), houstičky se pak více podobají běžnému pečivu. Navíc sůl je potřeba při ketogenní stravě dodávat.

Budu ráda, když je vyzkoušíte a dejte mi vědět, jak chutnaly.

Recept na nízkosacharidové housky: 

Připravíme si do misky suchou směs a promícháme. Mandlovou mouku (požívám mleté mandle), psylium, lněná semínka, kmín, sůl, jedlá soda. Přidala jsem i trošku sušeného česneku.

Vyšleháme sníh z bílku.

Do druhé misky dáme mozzarelu a dáme ji na 30 – 60 sec do mikrovlnky. Musí být celá rozteklá.

Do suché směsi dáme rozteklou mozzarelu, vyšlehaný bílek, žloutek a ocet.

Vše promícháme a vypracujeme těsto.

Vytvarujeme dvě housky.

Posypeme dle chutI hrubozrnnou solí, kmínem, sezamovým semínkem.

Dáme na plech s pečícím papírem a necháme asi 5 min odpočinout.

Pečeme ve vyhřáte troubě na 170 stupňů asi 30 min.

low-carb-pecivo--housky

 

Mohlo by vás zajímat :

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI

Keto studie – jak tělo přechází do ketózy – I. část

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě