• Na jednu porci:
  • bulgur 60g
  • květák 150g
  • pórek 50g
  • 2 vejce nejlépe domácí
  • máslo

Jeden z mých oblíbených receptů. Vlastně všechny zapečené recepty jsou mé oblíbené. Tento je navíc plný zeleniny a celozrnného bulguru. Jednoduchý a hlavně chutný. Díky vajíčkům obsahuje dostatek bílkovin. Květák se postará o doporučenou porci zeleniny.

Recept na zapečený květák s bulgurem

Květám nakrájíme na menší růžičky a uvaříme do poloměkka. Neměl by být rozvařený. Do vody přidáme trošku kmínu.

Bulgur uvaříme také do poloměkka.

Na pánvi rozehřeme máslo a orestujeme pórek. Přidala jsem i sušené rajčatko. Nakonce přidáme uvařený bulgur a zamícháme.

Květák po uvaření rozmačkáme.

Vajíčka rozmícháme s troškou vody. Případně se sójovým mlékem.

Do zapékací nádoby vymazané máslem dáme vrstvu květáku a pěkně ji urovnáme. Zalejeme třetinou vajec.

Pak dáme všechen bulgur s pórkem a opět urovnáme a zelejeme třetinou vajec.

Poslední vrstva je zase z květáku.

Na závěr vše zalejeme zbytkem vajec.

Pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

Chcete se naučit více zdravých receptů? Ochutnat je? A zhubnout jednoduše svá první kila? Přidejte se ke mně na víkend plný cvičení a seminářů „NASTARTUJ HUBNUTÍ“.  

 

kvetak_bulgur

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte ho na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.