• 400 - 500g kuřecích BIO jater
  • 300g cibule
  • fermentovaná sójová omáčka
  • pepř
  • chili paprička
  • rostlinný bujon bez glutamátu
  • něco na zahuštění

Musím přiznat, že v dětsví patřila játra k mému oblíbenému jídlu. Mnoho uplynulých let jsem je ale nejedla, protože ten pocit, že jím vnitřnosti nějakého chemického kuřete mě docela děsil. Navíc při představě, že se právě v játrech veškeré chemikálie a nečistoty zachycují. Nástupem biopotravin a biochovů jsem opět játra zařadila do rodinného jídelníčku, ale jen tak jednou či dvakrát za rok. Doporučuji tedy kuřecí játra kupovat pouze v biokvalitě – kupuji je v Globusu nebo z domácího chovu. Barva, vůně a chuť Vám určitě přesvědčí o správnosti volby.

Cibuli nakrájejte na proužky a orestujte v hluboké pánvi na olivovém oleji. Játra očistěte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do pánve. Okořeňte. A restujte bez přidání vody. Až budou játra hotova, zalejte je vodou, aby byla celá ponořena. Přidejte kostku bujónu a duste, až se voda lehce odpaří a vznikne řídší omáčka. Pokud je to potřeba, dohustěte např. ovesnými otrubami nebo celozrnnou moukou. Ale vycházejte z toho, že se jedná spíše o sos a nemělo by být omáčky hodně. Pak ji nemusíte skoro vůbec zahušťovat. Na závěr přidejte sójovou omáčku shoyu nebo tamari.

Podávejte s rýží natural a zeleninovým salátkem

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.