• Na jednu porci:
  • 150g krůtích medailonků
  • 100g žampionů
  • 100g pórku
  • 100g červené papriky
  • 60g rýže natural
  • mořská nebo himalájská sůl
  • kvalitní sójová omáčka
  • koření na ochucení dle chuti
Občas se mi podaří zakoupit krůtí maso z domácího chovu, kde mám záruku, že krůty pobíhaly venku a byly poctivě krmeny jejich přirozenou stravou. Takovému masu se snažte dávat vždy přednost. Není plné chemického jídla a antibiotik.  Zajisté poznáte, že je chuťově a vůní dost odlišné od klasického masa z velkochovu. K okořenění používejte nejlépe čestvé bylinky. Sójovou omáčku doporučuji jen pravou fermetovanou  Shoyu nebo Tamari
Krůtí medailonky necháme cca 1 hod odležet zalité kvalitní fermetovanou sójovou omáčkou, případně kořením. Poté je lehce orestujeme na olivovém oleji a přidáme žampiony. Až žampióny změknou přisypeme pórek a papriku. Orestujeme už jen krátkou dobu, abychom zachovali co nejvíce vitamínů. Můžeme přidat i malé množství vodyPodáváme s rýží natural, která by měla mít stálé místo v našem jídelníčku.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.