• celá brokolice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky granulovaného česneku
  • 2 lžíce parmezánu
  • sůl

Brokolici mám ráda na všechny způsoby, ale tuto pečenou úpravu naprosto miluji. Brokolice patří mezi nejvýživnější zeleninu a z pohledu low carb a keto stravy, je to vynikající příloha, protože obsahuje minimu sacharidů a dostatek vlákniny. Díky obalení v parmezánu po upečení krásně křupe, proto chutná i malým dětem. Recept je naprosto jednoduchý, rychlý a jistě ho zládnou i tatínkové.

Recept na pečenou brokolici

Syrovou brokolici nakrájíme na malinké růžičky.

Dáme do igelitového sáčku a přidáme ostatní suroviny. Sáček uzavřeme a důkladně vše promícháme. Tak se dostanou veškeré suroviny s olejem na každý kousek brokolice.

Dáme na pečící papír na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 15 min přikryté (používám druhý plech, případně by šel i alobal).

Následně dopékáme bez přikrytí do zlatava cca 10 min.

Po krátkém vychladnutí se brokolice stane křupavá.

Můžete ji podávat jako low carb přílohu nebo jako svačinku chuťovku např. s domácí majonézou nebo kečupem.

 

Mohlo by vás zajímat :

FACEBOOK – skupina – KETO a LOW-CARB STRAVA – RECEPTY A ZKUŠENOSTI

Co jíst při ketogenní stravě

Co je to low-carb a ketogenní strava

Moje cesta k low-carb stravě