• 250g jahody
  • 40g kešu
  • 1 dcl vody
  • lžička medu
  • 40g mletý kokos

Přináším vám poslední předvánoční recept na veselé ozdobení stolu. Musím říct, že se u nás mikulášci snědli okamžitě. Musela jsem je nafotit co nejrychleji, jinak by nebylo co fotit. Jsou lehké, zdravé a roztomilé. A jestli máte malé děti, tak o to víc uvidíte nadšená dětská očka. A to přeci k vánocům patří.

 

Recept na jahodové mikulášky

Protože se snažím vyhýbat kupovaným mléčným výrobkům, naplň do sněhuláčků jsem udělala z kešu a kokosu. Pokud vám mléko nevadí, můžete jahody naplnit třeba tvarohem. Ale tato varianta je jistě zdravější a raw.

Kešu asi na hodinu namočte do vody.

Kešu, vodu, med a lžíci kokosu dejte do mixéru a mixujte do jemného krému. Poté dejte do misky a vmíchávejte ještě postupně zbytek kokosu,  aby směs byla co nejhustší a držela tvar.

Jahody omyjete, odkrojte stopku.

Kešu směs dejte do jahody, ozdobte čepičku a očka udělejte třeba ze lněného semínka.

jahodovi_snehulaci_III

 

jahodovi_snehulaci_IV

 

jahodovi_snehulaci

Dovolte mi popřát vám nádherné vánoce a co nejvíce rozzářených šťástných očí kolem sebe.

Také málo přibraných vánočních kil.

Hanka

 

Co-chystame-2014

 

Co-chystame-2014_víkend

 

Co-chystame-2014_VIPP

Líbí se Vám článek. Pak ho sdílejte a lajkujte na Facebooku . Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.