• 200g růžičkové kapusty
  • 1ks cukety
  • 30g parmezánu
  • 1ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce sójové smetany
  • muškátový oříšek

Jsem ráda, že jsem objevila recept, jak vyřešit krémovou chuť omáčky bez zahušťování. Nápomocná mi byla cuketa, která po uvaření a rozmixování plně nahradí jakýkoliv krémový základ. Rýžičková kapusta mě trkla v obchodě a po přinesení domů jsem jen pátrala, jak ji připravím. Kapustičky patří mezi potraviny pomáhající detoxikaci. A protože už víte, že na cestě ke zdraví je potřeba myslet a jíst zeleně, jsou kapustičky výbornou volbou.

A jak na to?

Kapustičky uvařte v parním hrnci, v páře nebo ve vodě. Vařením v páře si zanechají svoji vynikající chuť a nebudete je muset více ochucovat. Ale když parní hrnec nemáte, volila bych vaření v páře na pařníčku a až pak klasické vaření ve vodě.Cuketu důkladně omyjte a nakrájejte na kostky. V hluboké pánvi na trošce másla nebo oleje orestujte cibuli, po chvilce přidejte plátky česneku a pak nakrájenou cuketu. Zalejte lehce vodou a duste. Přidejte trošku koření – muškátový oříšek, tymián, pepř nebo jiné podle vlastní chuti. Až vše změkne rozmixujte naprosto do hladka. Případně přidejte vodu. Opět přiveďte k varu. Rozmíchejte lžící sójové smetany a nastrouhaný parmezán.

Podávejte třeba s quinoou.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.