• jablka
  • kokos
  • máslo
  • skořice
  • Na omáčku:
  • brusinky
  • goji (kustovnice)

Jistě také znáte něco podobného. Zvoní vám telefon a vy se dozvídáte, že vás chce překvapit nečekaná návštěva. Najednou zjistíte, že je nemáte čím pohostit. Nemáte doma nic sladkého, protože to dlouhodobě nejíte, a navíc chcete dokázat, že i bez cukru a mouky se dá pochutnat na sladkosti. Tak něco podobného se mi stalo tento víkend a tak jsem narychlo zaexperimentovala. A výsledek byl takový, že se snědlo naprosto všechno. Stačily k tomu jen běžné věci, které mám stále doma. Hlavně mě velice překvapila chuť praženého kokosu.

Recept na rychlé „sladké“ pohoštění

Z jablka vykrojíme jádřinec a nakrájíme na plátky.

Na pánev dáme lžičku másla, trošku vody a nakrájená jablka, která posypeme skořicí. Chvilku dusíme, než se voda odpaří.

Na druhé pánvi, nebo na té samé, umyté a osušené, opražíme kokos. Nasypeme ho na pánev a za nízké teploty mícháme až do lehkého zahněnutí.

Na polití jsem ještě udělala raw omáčku z goji a brusinek. Pár brusinek a goji jsem nechála na chvilku namočené ve vodě a následně rozmixovala do hladka. Vznikla tak taková marmeláda.

jablka-s-kokosem

Dobrou chuť

Hanka