• 400g hrášku
  • litr vody
  • pepř
  • lžičku másla
  • z koření tymián, bazalka a jiné

Mražený hrášek mám neustále připravený v mrazáku a je v pohotovosti na tuto báječnou polévku. Hrášek obsahuje mnoho cenných látek pro naše zdraví. Je výborným zdrojem bílkovin. Má velké množství vitamínů řady B, vitamín C, karoteny. Ale také hořčík, vápník, fosfor.

Určitě by se měl hrášek objevovat pravidelně v jídelníčku vegetariánů. Ale má svou důležitou roli i v běžném zdravém jídelníčku, protože nahrazuje živočišné bílkoviny.

Tato polévka je hned hotová. Můžete ji zařadit i třeba místo svačinky. Také děti by si měly od malička zvykat na zelenou barvu polévek. Jsou nejzdravější.

Recept na hráškovou polévku

K přípravě můžeme použít mražený nebo čerstvý hrášek. Nasypeme ho do hrnce s vodou a dáme vařit. Přidáme zeleninový bujón bez glutamátu. Různé koření. Já přidávám půl lžičky tymiánu. Když je hrášek měkký, polévku rozmixujeme do krému. Na závěr přidáme lžičku másla. Na talíři přidáme do každé porce ještě lžičku nějakého panenského oleje.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout. Diskutujte s jinými v diskuzi o svém hubnutí a zdravém vaření.