• Na jednu porci:
  • 100 g jablko
  • 15g mandlí nebo jiných ořechů
  • 10g hořké čokolády
  • skořice
  • případně mletý kokos nebo Agáve sirup či stévii na oslazení

Možná jste už někdy slyšeli o ohřívacích a ochlazujících potravinách. Tento princip vychází z ajurvédy a pří rozumném dodržování některých pravidel, dokážete dostat tělo do rovnováhy. V zimě, když je chladno, je vhodnější zařazovat ohřívací potraviny, koření a teplé svačinky. Tento dezert můžete podávat i návštěvě. Chutná snad každému. Hlavní prohřívací funkci zde hraje skořice.

Jablka nakrájíme na kousky. Krájím je i se slupkou, ale u menšich dětí bych doporučovala slupku odstranit. Na teflonové pánvi nebo v hrnečku zalejeme jablka troškou vody a dusíme  do měkka. Přidáme skořici a dusíme, dokud se nevyvaří voda. Přendáme do misky, posypeme mandlemi a strouhanou čokoládou a případně dle chuti strouhaným kokosem nebo nějakým přírodním sladidlem.

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.