• celé žampiony
  • cibule
  • česnek
  • malé množství eidamu
  • olivový olej

Nastalo období grilování a protože nepovažuji za vhodné grilovat pokaždé pouze maso, často připravuji grilovanou zeleninu nebo žampiony. Ke každému grilování podávám hromadu nakrájené zeleniny a zeleninového salátu. Nepřipravuji žádné ochucovací majonézy, ale pouze česnekovou omáčku (bílý jogurt, česnek, koření dle chuti, trošku nastrouhaného parmazánu).

Úmyslně neudávám množství. Můžete si dát 2 ks a nebo také 10 ks. Těžko se tedy určuje velikost porce :-).Žampiony důkladně omyjeme, vykrojíme nohu. Polovinu žampionové nohy nakrajíme na malinkaté kousíčky, přidáme najemno nakrájenou cibulku a česnek a trošku najemno nastrouhaného eidamu. To vše smícháme a natlačíme do žampionu. Vidíte, že je potřeba opravdu jen malinké množství, aby se to dalo dát zpět do žampionu. V trošce olivového oleje rozmícháme nějaké koření dle chuti a potřeme celý žampion. Grilujeme na tácku, aby nedocházelo k přepalování a vzniku škodlivých látek.

Některé žapmiony nechávám celé a jenom je potřu grilovací směsí ( koření a olivový olej)

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.