• Na plech :
  • 6 domácích vejec
  • 6 lžíc kakaa
  • 2 lžíce arrowrootu nebo bramborového škrobu
  • 6 lžíc datlí nebo medu
  • perníkové koření

Stačí jen pár surovin a vykouzlíte sladkost s příchutí perníku. Nejlepší na tom je, že je naprosto bez mouky a hlavní základ těsta tvoří vejce. Je to tedy spíš taková vaječná buchta, ale díky perníkovému koření, chutná naprosto stejně jako perník.

A protože se k nám chystala na návštěvu rodinka s dětmi, vytáhla jsem krásnou růžovou formu, kterou jsem nedávno dostala jako pozornost od klientky, a těsto na perník jsem upekla v ní.  Použila jsem do ní množství těsta z jednoho vejce. Perník jsem nestihla ani dozdobit a už putoval na talířky.

Recept na bezlepkový perník

Vejce vyšleháme do pěny.

Asi hodinu namočené datle ( cca 8 kusů) rozmixujeme na kaši, případně použijeme jiné sladidlo. Například med.

Smícháme s vaječnou pěnou a přidáme arrowroot ( kořenový škrob) nebo bramborový škrob, kakao a perníkové koření.

Pečící plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Růžovou formu jsem pouze vymazala máslem.

Těsto do formy nalijeme a pečeme kolem 30 min v troubě vyhřáté na 180 stupňů.

 

Po vyndání můžeme polít hořkou čokoládou. Nebo jinak  dozdobit. Já to nestihla.

bezlepkovy-pernik-bez-mouky-a-cukru

 

Dobrou chuť