• KORPUS
  • 150g datlí Medjool
  • 50g mletých lískových oříšků
  • KRÉM
  • 200g kešu oříšků ( den předem namočených )
  • 150g jahod
  • 100g borůvek
  • 3 lžíce kokosového tukU
  • 3 lžíce kokosového krému
  • 2 čajové lžičky granulované stévie
  • ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
  • 50g mletých mandlí
  • lžíce drcených kakaových bobů
  • 4 lžíce nepraženého kakaového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • kokosové mléko dle potřeby
  • 1 lžíce kokosového tuku ( rozpuštěného )

V úterý jsem dostala na ochutnání tento fantastický raw dortík. U kafíčka jsem se rozdělila s dalšími a ještě jsem kousek přivezla do salonu kolegyním. No rozplývali se naprosto všichni. Nejenže nádherně vypadal, ale hlavně byl opravdu chuťově vynikající. Zveřejněná fotka na facebooku sklidila mnoho lajků a prosili jste o recept. A tak děkuji Janičce, že mi ho „půjčila“ a já se mohu podělit s vámi.   A protože ten den dělala dorty dva, nabízím vám tedy dvě inspirace na zdobení. Korpus, krém a poleva má recept stejný.

 

RAW cheescake borůvkovo-jahodový s čokoládovou polevou

Použitá dortová forma o průměru 17 cm.

KORPUS

Datle Medjool vypeckujeme a společně s mletými lískovými oříšky zpracujeme na hmotu, z které vytvarujeme korpus dortu. Hmota jde hezky vyválet klasickým kuchaňským válečkem, nebo se dá i vtlačit přímo do formy.

KRÉM

Vložíme do mixéru předem namočené kešu oříšky, stévii, kokosový tuk a kokosový krém (tuhá část z plechovky s kokosovým mlékem) a mixujeme do hladké konzistence.

Pak přidáme jahody a část borůvek a dále mixujeme.

Přidáme zbývající celé borůvky a promícháme.

Naneseme na korpus, uhladíme a dáme chladit do lednice.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

Všechny přísady na čokoládovou polevu vložíme do mixéru a mixujeme do hladka.

Pokud je poleva hustější, můžeme přidat kokosové mléko.

 

Video, které ukazuje, jak se první dort dort zdobil.

 

raw-dotík

Základ dortu je stejný pro oba

raw-dort

První dort

raw-dort---recept

Takto vypadal druhý dort – zdobený ostružinami, jahodami, granátovým jablíčkem.

chesscake-raw

Opravdu byl vynikající. Děkuji Jani …

 

Přeji dobrou chuť a pohodové hubnutí

Hanka

 

 

Mohlo by vás zajímat:

30 denní výzva Spaluj tuky

33 důvodů proč nejíst cukr

Proč tloustneme?