• dýně Hokaido
  • 6 rajčat
  • 2 cibule
  • skořice
  • jablko
  • lžíce másla
  • 1/4 plechovky kokosového mléka
  • tymián
  • kurkuma
  • římský kmín
  • česnek
  • libeček

Chladnější počasí nás postupně přivádí k teplejším jídlům. Místo studených salátů máme větší chuť na teplou zeleninu a polévky. Je to naprosto přirozené a jen málo lidí dokáže v zimě chroupat večer studený salát. A protože podzim je ve znamení dýní, nezapomeňte ji zařadit do jídelníčku celé rodiny. Tato rychlá polévka je vhodná i v redukci. Skořice a kurkuma pomáhají při spalování tuků. Pokud si ji budete dávat samotnou k večeři, přidejte ještě zdroj bílkovin.

Recept na dýňovo – rajskou polévku. 

Cibuli orestujeme na másle.

Dýni důkladně omyjeme kartáčkem, nakrájíme na kousky a dáme do hrnce s cibulí. Pokud máme čerstvou dýni Hokaido, můžeme ji vařit i se slupkou.

Vody dejte tolik, aby byla dýně těsně zakrytá. Pokud by bylo vody hodně, nebyla by polévka hustá. A případně pak můžete vodu přidat.

Přisypeme pokrájená rajčata a všechny ostatní přísady. Nedávejte pouze kokosové mléko.

Vaříme do změknutí přibližně 10 – 20 min.

Poté vše rozmixujeme ponorným mixérem  a na závěrem zalejeme kokosovým mlékem.

Ozdobit můžeme opraženými kousky kokosu.

 

Dobrou chuť