• 0,5 kg bílého jogurtu (choceňský)
  • 250g zakysané smetany 8 %
  • špetka soli

Co takhle vyzkoušet domácí žervé – Lučinu? Nejenže Vás překvapí výborná chuť, ale hlavně cena. Jeho příprava je navíc velice jednoduchá.

Postup na výrobu domácího žervé:

Všechny suroviny smícháme a dáme na plátno ( třeba na kapesník), které zavážeme. Vložíme do cedníku a pod něj mísu misku. Bude totiž odkapávat tekutina. Něčím lehce zatížíme, necháme v lednici do rána vykapat. Na snídani máte žervé hotové. Můžete ho také ochutit bylinkami, čerstvou pažitkou a jinými.

Nejzdravější by bylo žervé dělat z domácího jogurtu, u kterého je záruka velkého množství probiotik.

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.