• Na jednu porci:
  • 100g ďobáčků
  • 200g mražených fazolek
  • stroužek česneku
  • olivový olej

Pokud jste ještě neochutnali ďobáčky, tak je co nejdříve vyzkoušejte. Jedná se o ochucené sójové maso připravené ihned ke spotřebě. Koupíte je třeba ve zdravé výživě nebo i v supermarketech. V Pardubicích je má například Globus. Sama jsem moc klasickému sójovému masu nepřišla na chuť (chutná mi snad jen sójová sekaná), ale ďobáčky jsou skvěle ochucené a mám je doma v lednici připravené jako záchranářské rychlé jídlo. Jsou zdrojem rostlinných bílkovin, a proto jsou vhodné i pro vegetariány. Výrazně pomáhají redukovat tuk. Při tvoření zdravého jídelníčku stále myslete na pestrost. Ani sója by se neměla objevovat na talíři denně.

Recept na ďobáčky s fazolkami

Ďobáčky a zelené fazolky vložíme na pánev a restujeme s troškou olivového oleje.

Až fazolky změknou přidáme rozmačkaný česnek a chviličku podusíme.

A je hotovo.

Ochutit můžete vlasním oblíbeným kořením. Myslím si, že ďobáčky už jsou celkem dost dobře ochucené.

Podávat můžete jen takto samotné k večeři. K obědu si přidejte ještě nějakou vhodnou přílohu.

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

Pokud se Vám recept líbí,  lajkujte či sdílejte ho na facebooku. Stáhněte si  ZDARMA  nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začněte hubnout.