Diskutujte o Vašich hubnoucích pokusech.

Najděte si kamarádku na každodenní procházky.

Podělte se o zkušenosti se stravováním dětí ve školkách a školách.

Vítejte Host 

Zobraz/skryj hlavičku

Vítejte, zadání příspěvku v tomto fóru vyžaduje registraci.





Stránky: [1]
Autor Téma:pečivo
lenicka
Nováček
Příspěvků: 12
Permalink
Příspěvek pečivo
dne: 18.10.2013, 12:29
Citovat

Existuje vůbec pečivo,které se dá vytvořit bez droždí?vzhledem ke své nemoci droždí nesmím,ale zatím jsem ještě nenašla pečivo,které by ho neobsahovalo..a kukuřičných prkýnek už mám plný zuby...poradíte mi? :D

Hanka
Administrátor
Příspěvků: 30
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 18.10.2013, 13:50
Citovat

Určitě vyzkoušej chleba z žitného kvásku. V supermarketech ho ale nikde neseženeš. Nebo teda v Pardubicích jsem ho nikde neobjevila. Ale ve zdravých výživách se dají objednat. Já používám chleba znacky ASON. Jen celozrnna žitná mouka, kvásek, sůl a kmín. Bez chemie. A nebo se dá upéct chléb doma.

lenicka
Nováček
Příspěvků: 12
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 18.10.2013, 18:00
Citovat

když já nesmim nic,co prošlo fermentací,a myslim,že to ten kvásek zrovna zraje,viď?i když s touhle diagnozou je to takový na nic..musela bych vyzkoušet,jestli po tom něco budu mít nebo ne...třeba žitnej chleba u nás v pekařství obsahuje jen žitnou mouku,sůl,vodu apod.nezávadný přísady,ale taky droždí,který já podle chytrých knih nesmim,ale po tomhle chlebu mi nikdy nic nebylo..i když já jsem ho jedla jen občas..tak asi jestli jsem po něm vyplavovala histamin,tak asi jen takový množství který se v organismu bez potíží vstřebalo..je to věda...:)

Hanka
Administrátor
Příspěvků: 30
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 21.10.2013, 09:44
Citovat

Raději bych volila občas pravý žitný chléb s kváskem, než droždí či nějaké sladkosti. Musíš to vyzkoušet. Ono obecné zákazy a příkazy neplatí. Každý reaguje jinak. Spousta lidí mi tvrdí, že jsou alergický na ořechy a přitom při přejití na zdravý jídelníček a vynecháním běžných škodlivých látek jako je cukr, mouka, mléko, chemie, najednou můžou ořechy baštit a nic jim to nedělá.

lenicka
Nováček
Příspěvků: 12
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 21.10.2013, 10:37
Citovat

já jsem četla na FB ve skupině histaminová intolerance,že teda nesmějí nic kde je kvásek,tedy nic kde jsou obsaženy životaschopné bakterie..ale když si z toho upečou chleba,a nechaj ho pár dní,že už je potom neškodný..že ty bakterie jsou životaschopné a tudíž škodlivé jen chvilinku.nevim jestli je to možné,pravda nebo blábol..ale asi to vyzkoušim.přece jen pečivo miluju,nerada bych se ho vzdala uplně..řikám ted jsem měla přes víkend pár krajíčků žitného chleba s droždím a nic mi není..

TerezieZV
Začátečník
Příspěvků: 29
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 20.01.2014, 21:43
Citovat

Dnes jsem pekla chleba z doma vypěstovaného žitného kvásku. Měla jsem strach, že to nevykyne a někde jsem četla, že případně můžem dát pro jistotu kousek kvasnic no tak jsem to provedla.Zhruba kg mouky(žitná chlebová a pšeničná 1:1),zhruba 400g kvásku a 1/4 kvasnic a asi 1/2l vody a málem jsem si s 5l pernicí (smaltovaná mísa s uchy) zahrála na hrnečku vař.Chut otestuji až dorazím dom. Zítra připíšu jak se povedl ;-)

TerezieZV
Začátečník
Příspěvků: 29
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 21.01.2014, 18:23
Citovat

Tak jak jsem slíbila tak i činím. Chleba je výborný. Hlavní plus pro mě je to že nezapáchá po droždí. Jen ještě budu muset vychytat poměry. V jakémsi receptu jsem se dočetla, že má být na určité množství mouky 16 lž kvásku. Na můj poměr mouky jich mělo být tím pádem kolem dvaceti, ale protože to nebyl jediný recept který jsem s kváskem četla a z nich mi vyplývalo, že kvásku má být tak třetina množství mouky a mě už jen oněch 16 lžic vycházelo na skoro polovinu tak jsem zůstala na šestnácti lžicích. Jen jak už jsem psala v předchozím bylo to šíleně řídké. Jakmile se mi podaří propracovat k těm správným poměrům dám vědět co a jak ;-)

TerezieZV
Začátečník
Příspěvků: 29
Permalink
Příspěvek Re: pečivo
dne: 31.01.2014, 10:16
Citovat

tak už nepeču chleba z kvasnic ale vlastního kvásku. a ač jsem měla obavy, že to nebude fungovat tak funguje :-) a stačí i desetina kvásku k poměru k mouce. v nějaké diskuzi jsem zaznamenala hovor o celokváskovém chlebu, ale bohužel tento termín jsem jeětě neměla čas prozkoumat o co konkrétně jde. no tak to vypadá, že co jsem v předchozím popsala za poměry je celokváskový chléb :-) pokud jde o dotaz ohledně mouk tak rozdíl mezi běžnou a celozrnou celkem chápu.celozrnná je lepší o ty obalové části a nejspíš jako třeba u jablek se v nich skrývá to nejlepší ze zrna a při nejmenším je to vláknina. spíš mě zajímala ta chlebová. čím se stane chlebovou? na obalu nejsou psané žádné přísady jako třeba chlebové koření nebo tak něco.

Stránky: [1]
Mingle Fórum by cartpauj
Verze 1.0.34 ; Stránka načtena za 0.076 vteřin.