• Na jednu porci:
  • 1 cuketa
  • 150g kvalitního mletého hovězího masa
  • kokosový olej
  • malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • špetka římského kmínu
  • 5 lžic kokosového mléka
  • čerstvý koriandr

Jídlo by mělo nejen chutnat, ale i dobře vypadat. No řekněte, dali by jste si? Když jsem objevila podobný recept na netu, bylo rozhodnuto, že to vyzkouším. A vy se do toho pusťte také, vypadá to luxusně, chutná výborně a přitom je to jednoduché. Kokosové mléko s římským kmínem a korinadrem vykouzlí jedinečnou chuť. Recept je vhodný při stravování podle Whole30 nebo paleo stravy.

Recept na cuketové loďky na thajský způsob

Menší cukety omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme dužinu. Dělala jsem to takovým tím vykrajovátkem, jak je na jádřince.

Na pánvi orestujeme na kokosovém oleji cibulku a mleté maso. Maso důkladně vařečkou rozpojujeme, aby bylo na malinké kousky.

Když je maso hotové přidáme dužinu z cukety, sůl, lisovaný česnek, římský kmín, kurkumu, zalejeme kokosovým mlékem.

Dusíme dokud se mléko skoro nevyvaří. Pokud máme čerstvý koriandr, je vhodnější ho přidat až nyní a zamíchat.

Korpusy z cukety buď rovnou plníme nebo je dáme na 3 minuty do mikrovlnky, aby změkly. Já vyzkoušela obě varianty a chutnaly mi obě. Bez mikrovlnky je pak cuketa více syrovější.

Zapékáme v troubě asi 20 min při

Dobrou chuť

Hanka

 

 

Cuketove-lodky

A jdou do trouby