• 1ks střední cuketa
  • 2ks fenyklu
  • bylinky

Při zdravém stravování je potřeba myslet co nejvíce zeleně. Zelená barva by měla v jídelníčku převládat. To je nejrychlejší rada na zdravé stravování. Cuketa v kombinaci s fenyklem vykouzlí lahodnou chuť. Polévka je rychlá, chutná a dietní. Je moc vhodná i pro děti. Cuketu a fenykl bych doporučovala zařazovat i postupně mezi první příkrmy.

Jak na cuketovou polévku?

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Používám ji i se slupkou. Ale pouze, pokud je cuketa mladá. Velké cukety mají slupky tvrdé a musí se oloupat.

Nasypeme do hrnce s vodou. Vody dejte tolik, aby veškeré suroviny byly těsně pod vodou. Jinak by byla polévka řídká a museli byste ji zahušťovat. A tomu je vhodnější se vyhýbat.

Přisypeme pokrájený fenykl.

Přidáme koření podle vlastní chuti. Kmín, polévkové koření, zeleninovou bujovou kostku bez glutamátu. Já dávám ještě do každé polévky kus mořské řasy.

Vaříme do změknutí.

Pak rozmixujeme.

Když je hustá, tak doředíme vodou. Před podávání zakapeme olejem lisovaným za studena a posypeme čerstvými bylinkami

Přeji pohodové hubnutí

Hanka

 

 

Sledujte nás na Facebooku a získejte tak nové recepty a návody jako první. Můžete si také ZDARMA stáhnout nový e-book „10 TAJEMSTVÍ O HUBNUTÍ z výživové poradny“ a úspěšně začít hubnout.